Anmälan yrkeslärar­konferensen

Anmälan yrkeslärarkonferens 2020

Anmälan till årets yrkeslärarkonferens har öppnat. Konferensen för dig som är lärare, skolledare eller studie- och yrkesvägledare för ett El- och Energiprogram. I år en digital konferens som möjliggör allas deltagande.

Två halvdagar inspiration och insikter

Yrkeslärarkonferensen kommer i år ske på distans med två halvdagar den 26- 27 oktober 2020. Vi använder oss av verktyget Zoom. Välkommen till en konferens med intressanta seminarier som vi livestreamar från vår studio på Ringvägen i Stockholm.

För vem?

Konferensen är för dig som idag jobbar som lärare, skolledare eller studie- och yrkesvägledare på ett El- och energiprogram. Vi välkomnar både partnerskolor och andra skolor som vill finna ny kunskap och inspiration i sitt arbete.

Program

Måndag 26 oktober

13.00 – Konferensen startar
13.20 – Introduktion – Pontus Slättman, VD World Skills Sweden
13.40 – BIM i Praktiken – Johan Stribeck, Affärsutvecklare Tikab
15.00 – BIM i Undervisningen – Mårten Lindström, BIM Alliance

Tisdag 27 oktober

08.20 – Konferensen startar
08.40 – Betygsutredningen – Jörgen Tholin, Regeringens särskilda utredare
10.00 – LMS for dummies – Ole Lidegran, CIO hos Lärandegruppen
11.15 – En positiv arbetsplats! – Kjell Dahlin från Popretorik
12.15 – Avslutning och tack för denna gång!

 

Välkommen!

önskar ECY (Elbranschens centrala yrkesnämnd) och ETG (Elteknikbranschens gymnasieskolor)

Senaste inläggen
Lars Brandin
Utvecklingsledare Lars Brandin

Lars Brandin är det senaste tillskottet till ETG College. Med mer än tjugo års erfarenhet av utbildningsfrågor, och då närmast från yrkeshögskolans värld, är han ett bra tillskott till ETG-gänget. De som mest kommer märka att Lars börjat hos oss är automationsgänget.

yrkeslärarkonferensen
Yrkeslärar­konferensen – du kommer väl!

Äntligen är det dags att vi ska få ses! Ämnen på årets konferens är elsäkerhet, attraktivitet, ledarskap och modernt lärande. Bland annat får du möta elsäkerhetsexperten Cecilia Axelsson och prisbelönte föreläsaren Erik Fernholm.

Elektrikerpodden
Elektrikerpodden med ETG-Henric

Elektrikerpodden träffar ETG-Henric och pratar om yrkeslärare. Bakgrunden till att podden bjudit in honom är för att han reagerat kraftigt på man i ett tidigare avsnitt av podden raljerar över El- och energiprogrammet. 

Grundläggande behörighet
Grundläggande behörighet

El- och energi­programmet ska ge grundläggande behörighet till högskola och universitet. De nya bestämmelserna ska tillämpas första gången för elever som påbörjar utbildning höstterminen 2023.

Elektriker kommunikation och säkerhet - yrkesprov Lernia 2204
Elektriker Kommunikation och säkerhet

Hösten 2019 tog arbetet fart med att utveckla ETG:s senaste tillskott i utbildningsutbudet, ETG Elektriker Kommunikation och säkerhet. Utbildningen är framtagen för att möta branschens behov av larm- och säkerhetstekniker och leder till ECY-certifikat. Den första eleven har nu gjort yrkesprovet från utbildningen! En milstolpe i ETG College utveckling!

ETG College Enkäter 2022
ETG College enkäter 2022

ETG College genomför årligen ett systematisk kvalitetsarbete för att ta ”tempen” ute på skolorna. Detta genom att hämta in material via enkäter som sedan följs upp under hösten.

SEK Handbok 461 ute nu

ETG College samarbetar med flera leverantörer för att bidra till att eleverna i sin utbildning ska få ta del av de senaste inom branschen. Denna gång är det Svensk elstandard (SEK) som uppdaterar aktuella standarder.