Anmälan yrkeslärar­konferensen

Anmälan yrkeslärarkonferens 2020

Anmälan till årets yrkeslärarkonferens har öppnat. Konferensen för dig som är lärare, skolledare eller studie- och yrkesvägledare för ett El- och Energiprogram. I år en digital konferens som möjliggör allas deltagande.

Två halvdagar inspiration och insikter

Yrkeslärarkonferensen kommer i år ske på distans med två halvdagar den 26- 27 oktober 2020. Vi använder oss av verktyget Zoom. Välkommen till en konferens med intressanta seminarier som vi livestreamar från vår studio på Ringvägen i Stockholm.

För vem?

Konferensen är för dig som idag jobbar som lärare, skolledare eller studie- och yrkesvägledare på ett El- och energiprogram. Vi välkomnar både partnerskolor och andra skolor som vill finna ny kunskap och inspiration i sitt arbete.

Program

Måndag 26 oktober

13.00 – Konferensen startar
13.20 – Introduktion – Pontus Slättman, VD World Skills Sweden
13.40 – BIM i Praktiken – Johan Stribeck, Affärsutvecklare Tikab
15.00 – BIM i Undervisningen – Mårten Lindström, BIM Alliance

Tisdag 27 oktober

08.20 – Konferensen startar
08.40 – Betygsutredningen – Jörgen Tholin, Regeringens särskilda utredare
10.00 – LMS for dummies – Ole Lidegran, CIO hos Lärandegruppen
11.15 – En positiv arbetsplats! – Kjell Dahlin från Popretorik
12.15 – Avslutning och tack för denna gång!

 

Välkommen!

önskar ECY (Elbranschens centrala yrkesnämnd) och ETG (Elteknikbranschens gymnasieskolor)

Senaste inläggen
Inspirerande dagar för yrkeslärare

Lärare och skolledare träffades för att utveckla sig inom bland annat pedagogik, ledarskap och neurovetenskap. Dagarna blev en succé, fylld med kompetensutveckling och intressanta möten.

Bildbomb från Yrkeslärarkonferensen
Bildbomb från Yrkeslärar­konferensen

Bildbomb från den 1-2 november när lärare och rektorer träffades på Yrkeslärarkonferensen. Dagarna blev en succé med mängder av möten, kunskapsinhämtning och diskussioner. Kolla in bilderna – är du med på någon?

Lars Brandin
Utvecklingsledare Lars Brandin

Lars Brandin är det senaste tillskottet till ETG College. Med mer än tjugo års erfarenhet av utbildningsfrågor, och då närmast från yrkeshögskolans värld, är han ett bra tillskott till ETG-gänget. De som mest kommer märka att Lars börjat hos oss är automationsgänget.

yrkeslärarkonferensen
Yrkeslärar­konferensen – du kommer väl!

Äntligen är det dags att vi ska få ses! Ämnen på årets konferens är elsäkerhet, attraktivitet, ledarskap och modernt lärande. Bland annat får du möta elsäkerhetsexperten Cecilia Axelsson och prisbelönte föreläsaren Erik Fernholm.