SEK Handbok 461 ute nu

ETG College samarbetar med flera leverantörer för att bidra till att eleverna i sin utbildning ska få ta del av de senaste inom branschen. Denna gång är det Svensk elstandard (SEK) som uppdaterar SEK Handbok 461. 

Två blir till en

SEK har länge haft två olika handböcker för att ge svar på frågor kring potentialutjämning. Många har frågat sig i vilken bok ska man leta. Nu har SEKs kommitté SEK TK 64 slagit ihop de gamla handböckerna SEK Handbok 413 Skyddsutjämning i byggnad och SEK Handbok 449 Potentialutjämning i industriella elanläggningar till en och samma handbok – SEK Handbok 461 Potentialutjämning för skydd och funktion.

Standarder förenklar, kvalitetssäkrar och spar resurser.

Svensk elstandard (SEK)

Collegeskolor har fri tillgång till utvalda standarder

Inloggning krävs för att komma åt materialet. Om skolan saknar inlogg kan ni kontakta Tobias Hällzon på ETG College kontor för att få inloggningsuppgifter.

För alla ETG College anslutna skolor är handböcker och standarder från SEK kostnadsfria att använda. I vår digitala portfölj finns, förutom SEK Handbok 461, bland annat SEK Handbok 455 - Dokumentation av teleanläggningar och SEK Handbok 444 Elinstallationsreglerna. Saknar ni någon publikation som ni skulle vilja få in vårt utbud? Hör av er till Tobias så försöker vi lägga till den.

Tobias Hällzon, utvecklingsledare

Nyhets­arkiv

Bildbomb från Yrkeslärarkonferensen

Bildbomb från Yrkeslärar­konferensen

Bildbomb från den 1-2 november när lärare och rektorer träffades på Yrkeslärarkonferensen. Dagarna blev en succé med mängder av möten, kunskapsinhämtning och diskussioner. Kolla in bilderna – är du med på någon?

Läs mer »