Yrkeslärar­konferens 2020

Vår yrkeslärarkonferens 2020 välkomnade lärare, skolledning och studie- och yrkesvägledare vid El- och energiprogrammet. Årets konferens som på grund av rådande pandemi hölls digitalt innehöll ett digert program med många intressanta föreläsare.

Yrkeslärarkonferensen är ett samarbete mellan ETG och ECY (Elbranschens centrala yrkesnämnd) som syftar till att inspirera och bidra med kunskap till lärare, skolledning och studie- och yrkesvägledare som jobbar på ett El- och energiprogram.

Yrkeslärarkonferensen

World Skills

Yrkeslärare som förebild och företrädare

Pontus Slättman

VD
Klicka här

Ombyggnation Slussen

Om BIM i praktiken

Johan Stribeck

Affärsutvecklare på Tikab
Klicka här

BIM i undervisningen

Nyttan i byggprojekt

Mårten Lindström

BIM Alliance
Klicka här

Betygs-utredningen

Utredningen och dess förslag

Jörgen Tholin

Regeringens särskilda utredare
Klicka här

Lärare i en digital värld

Skapa bra digitala kurser och lektioner

Ole Lidegran

CIO hos Lärandegruppen
Klicka här

En positiv arbetsplats

Inspirationsföreläsning

Kjell Dahlin

Popretorik
Klicka här

World Skills

Pontus Slättman, vd för World Skills Sweden, berättade om yrkeslärarens viktiga uppdrag som förebild och företrädare för sin bransch. Han presterande även World Skills och deras verksamhet.

BIM i praktiken

Johan Stribeck, Affärsutvecklare på Tikab, berättade om BIM (Building Information Modeling) i praktiken. Som exempel för att illustrera hur BIM används i praktiken tog han upp ombyggnationen av Slussen.

BIM i undervisningen

Mårten Lindström, från BIM Alliance, berättade mer om vad BIM är, nyttan med BIM och dess aktörer. Vidare tog han upp vikten av att föra in BIM i undervisningen.

Betygs­utredningen

Jörgen Tholin, Regeringens särskilda utredare, berättade om bakgrunden till betygsutredningen och dess förslag samt hur de har gått tillväga för att komma fram till förslagen.

Lärare i en digital värld

Ole Lidegran, CIO hos Lärandegruppen, berättade om uppbyggnad av digitala kurser och hur vi skapar bra digitalt möte och lektioner.

En positiv arbetsplats

Vill ni ta del av Kjell Dahlins föreläsning?

> Skicka ett mail till Henric på ETG College för att få tillgång till länken