ETG-Kontakten, ett nytt digitalt forum

ETG-Kontakten

ETG-Kontakten är ett nytt digitalt forum för lärare och rektorer inom ETG College för att ställa frågor, diskutera och berätta om sitt arbete. 

ETG-Kontakten skapar mervärde

Skolor anslutna till ETG College ingår i ett nätverk. För att skapa fler möjligheter att enkelt möta varandra och prata om aktuella frågor introducerar vi ETG-Kontakten. 

ETG-Kontakten ökar mervärdet för lärare och rektorer som kan ställa frågor och diskutera aktuella ämnen med oss som jobbar på ETG Colleges kontor och andra anslutna skolor, berättar Jonas Andersson VD för ETG College

Forum varje vecka

Det nya forumet ETG-Kontakten kommer vara tillgängligt via det digitala verktyget Zoom. Ingen föranmälan och man kan komma och gå som man vill under mötet.

Vårt mål med ETG-Kontakten är att det ska bli ett forum som känns lättillgängligt och enkelt som ger ett mervärde för lärare och rektorer, fortsätter Jonas Andersson.

Jobbar du på ETG College?

Mer information om ETG-Kontakten och tider för forumet finns i vår portal för anslutna skolor. Där hittar du även länken för att koppla upp dig via Zoom.

Senaste inläggen
Lars Brandin
Utvecklingsledare Lars Brandin

Lars Brandin är det senaste tillskottet till ETG College. Med mer än tjugo års erfarenhet av utbildningsfrågor, och då närmast från yrkeshögskolans värld, är han ett bra tillskott till ETG-gänget. De som mest kommer märka att Lars börjat hos oss är automationsgänget.

yrkeslärarkonferensen
Yrkeslärar­konferensen – du kommer väl!

Äntligen är det dags att vi ska få ses! Ämnen på årets konferens är elsäkerhet, attraktivitet, ledarskap och modernt lärande. Bland annat får du möta elsäkerhetsexperten Cecilia Axelsson och prisbelönte föreläsaren Erik Fernholm.

Elektrikerpodden
Elektrikerpodden med ETG-Henric

Elektrikerpodden träffar ETG-Henric och pratar om yrkeslärare. Bakgrunden till att podden bjudit in honom är för att han reagerat kraftigt på man i ett tidigare avsnitt av podden raljerar över El- och energiprogrammet. 

Grundläggande behörighet
Grundläggande behörighet

El- och energi­programmet ska ge grundläggande behörighet till högskola och universitet. De nya bestämmelserna ska tillämpas första gången för elever som påbörjar utbildning höstterminen 2023.

Elektriker kommunikation och säkerhet - yrkesprov Lernia 2204
Elektriker Kommunikation och säkerhet

Hösten 2019 tog arbetet fart med att utveckla ETG:s senaste tillskott i utbildningsutbudet, ETG Elektriker Kommunikation och säkerhet. Utbildningen är framtagen för att möta branschens behov av larm- och säkerhetstekniker och leder till ECY-certifikat. Den första eleven har nu gjort yrkesprovet från utbildningen! En milstolpe i ETG College utveckling!

ETG College Enkäter 2022
ETG College enkäter 2022

ETG College genomför årligen ett systematisk kvalitetsarbete för att ta ”tempen” ute på skolorna. Detta genom att hämta in material via enkäter som sedan följs upp under hösten.

SEK Handbok 461 ute nu

ETG College samarbetar med flera leverantörer för att bidra till att eleverna i sin utbildning ska få ta del av de senaste inom branschen. Denna gång är det Svensk elstandard (SEK) som uppdaterar aktuella standarder.