Yrkeslärar­konferens 2020

Yrkeslararkonferens 2020

Årets yrkeslärarkonferens är enbart för lärare, skolledare och SYVar inom El- och energiprogrammet. Innehållet kommer spela den moderna skolan och det vi alla behöver förbereda oss på nämligen digitalisering.

Yrkeslärar­konferens 2020

Yrkeslärarkonferens på distans 26-27 oktober 2020 I år träffas vi digitalt via Zoom. Det blir två halvdagskonferenser med seminarier som vi livestreamar till er från vår studio på Ringvägen. Några av programpunkterna är:
  • Digtalisering i yrkesutbildning – där vi bland annat får en förevisning av Johan Stribeck som projekterade Slussenprojektet.
  • Betygsutredningen – Regeringes utredare Jögren Tholin berättar om utredningen och hur den kan komma att påverka våra utbildningar.
Ta gärna del av utredningen som lades ut i ett tidigare nyhetsbrev. Anmälan och ett detaljerat program kommer inom kort.
Senaste inläggen
Tegelbruksskolans Arbetslag
Årets arbetslag 2023

Tegelbruksskolan målmedvetna arbete har gett resultat. 2021 examinerades den första kullen elever från skolan och under efterföljande år har arbetslaget visat ett imponerande engagemang för att utveckla både sin egen verksamhet och ETG-konceptet.

Accelererat Lärande Framtidens yrkesutbildning
ETG College leder utvecklingen av framtidens yrkesutbildning

ETG College lanserar Sveriges första gymnasiala yrkesutbildning med accelererat lärande. Detta görs i samarbete med Helsingborg och Landskrona samt med delfinansierat av ETU. Pilotutbildning kommer erbjudas för Installationselektriker vid Landskrona Vuxenutbildning, start 15 maj 2024.

Yrkeslärarkonferensen 2023
Yrkeslärarkonferensen 2023 – en succé!

Yrkeslärarkonferensen 2023 blev en milstolpe inom elutbildning, samlande över hundra engagerade deltagare för djupgående diskussioner kring AI, BIM och framtidens teknologier. Med framstående talare från olika sektorer, betonade konferensen vikten av nya kompetenser för elektriker i en alltmer teknikorienterad värld – en verkligt framgångsrik och upplysande händelse.

Vi söker nya kollegor!

Vill du arbeta med utbildnings­frågor utifrån ett bransch­perspektiv? Vi söker nya kollegor som har adekvat yrkes­erfarenhet från elteknik­branschen med erfarenhet från utbildning och undervisning.