Regn­bågens färger

ETG College Regnbågens färger

ETG College byter tillfälligt logotyp i sociala medier. Bytet sänder ut ett budskap om ETG College värdegrund för mångfald och alla människors lika värde.

Logotyp med regn­bågens färger

Under veckorna 25 till 35 kommer du i våra sociala medier se ETG College i regnbågens färger, samma färger som i Prideflaggan. Logotypen kommer du se på Facebook, Instagram, Linkedin och YouTube.

Vi gör det för att visa att vi står upp för mångfald och människors lika värde och rätt. Det är en självklarhet för oss på ETG College.

Jonas Andersson, VD ETG College

Fakta: Det här symboliserar regn­bågs­flaggan

Regnbågsflaggan, som även kallas Prideflaggan, är en stark och vanlig symbol i HBTQ-rörelsen. HBTQ är en förkortning av Homo, Bi, Trans och Queer.

Regnbågsflaggan står för mångfald och stolthet hos homosexuella, bisexuella och transpersoner med även för respekt för medmänniskor och tolerans.

Flaggans upphovsmakare heter Gilber Baker och han skapade flaggan på 70-talet i USA. Det dröjde dock till slutet av 70-talet (1978) innan flaggan för första gången visades upp offentligt. Detta skedde i San Fransisco på Pride. Den nuvarande regnbågsflaggan har 6 stycken färger men ursprungsflaggan innehöll 8 stycken.

Färgernas symbolik

Röd = Livet
Orange = Helande
Gul = Solen
Grön = Naturen
Blå = Harmoni
Lila = Anden/själen

Källa: varldensflaggor.se

Nyhets­arkiv

Bildbomb från Yrkeslärarkonferensen

Bildbomb från Yrkeslärar­konferensen

Bildbomb från den 1-2 november när lärare och rektorer träffades på Yrkeslärarkonferensen. Dagarna blev en succé med mängder av möten, kunskapsinhämtning och diskussioner. Kolla in bilderna – är du med på någon?

Läs mer »