Regionmöte höstterminen 2020

Höstterminen har börjat och med det också planeringen för höstens aktiviteter. En uppskattad aktivitet är ETG:s regionmöten för partnerskolor. 

Utifrån rådande pandemi kommer vi genomföra höstens regionmöten via videokonferens. Efter önskemål har vi också flyttat mötena till vecka 37. Regionmötet kommer pågå mellan klockan 10 och 16.

Följande datum är planerade:

 • Region Väst
  måndag den 7 september
 • Region Öst
  tisdag den 8 september
 • Region Mitt
  onsdag den 9 september
 • Region Syd
  torsdag den 10 september
Senaste inläggen
SEK Handbok 461 ute nu

ETG College samarbetar med flera leverantörer för att bidra till att eleverna i sin utbildning ska få ta del av de senaste inom branschen. Denna gång är det Svensk elstandard (SEK) som uppdaterar aktuella standarder.

Vi söker en ny kollega!

Vill du arbeta med utbildnings­frågor utifrån ett bransch­perspektiv? Vi söker en ny kollega som har adekvat yrkes­erfarenhet från elteknik­branschen med erfarenhet från utbildning och undervisning.

YLK21
Resumé Yrkeslärar­konferensen 2021

Intresset för årets yrkeslärar­konferens var stort. Teman Elsäkerhet och En skola för alla. Dessutom ett special­anpassat seminarium om installation och säkerhet vid solcells­anläggningar.

ETG 10 år för kvalitet
10 år för kvalitet och attraktivitet

ETG har i tio år jobbat för ökad kvalitet i yrkesutbildning inom elteknik. Varför bildades ETG och vad har uppnåtts? Och hur ser framtiden ut för elteknikbranschen?

Reflektion från Regionmötena

Henric på ETG College, och Dennis Wihlstrand – en av yrkeslärare som deltog, delar med sig om tankar och erfarenhet från regionmötena.