Skol­porträtt av Ingemar Pettersson

Ingemar Pettersson - ETG College Lernia Liljeholmen

Ingemar Pettersson jobbar som rektor på ETG College Lernia Liljeholmen. I vår serie med personporträtt lyfter vi fram medarbetare på ETG-skolor som får presentera sig och sin verksamhet.

Rektor Ingemar Pettersson

Ingemar Pettersson finner vi på Lernia Liljeholmens elprogram. Där jobbar han som rektor för de två ETG-utbildningarna Installationselektriker samt Kommunikation och säkerhet.

Den nya inriktningen Kommunikation och säkerhet är ny på skolan, men den är också ny hos ETG, berättar Ingemar. Tanken är att eleverna ska kunna göra ett yrkesprov även på denna inriktning, den utbildar till Larm/nätverkstekniker. Lernia utbildning är försöksskola för ETG. Bilden är yrkesprovet Tornet.

Ingemar Petterson visar Tornet

Lernia Liljeholmen

På Lernia Liljeholmen har de dagsläget cirka 260 elever som studerar på elprogrammet. På Lernia Liljeholmen finns också inriktningarna VVS-montör och Industritekniker – Svets och CNC. Skolan har varit en ETG-skola i ett antal år.

Vi arbetar mot att vi ska ha en röd tråd genom utbildningen förutom yrkesprovet, och det är elläran. Här ser ni utrustningen som vi använder genom utbildningen.

Ingemar Pettersson visar utrustning

Bra samarbete mellan elever och lärare

Ingemar berättar att hans bakgrund är väldigt varierad. Han har arbetat på industri som mekaniker och CNC operatör. Därefter gick han till försvaret där han arbetade som elektriker/servicetekniker i 19 år.

År 2006 började Ingemar som lärare på Lernias elprogram. Han har sedan dess arbetat som lärare mot vuxenutbildning och företagsutbildning. År 2020 började han som rektor. Jag har lärarlegitimation och har genomfört rektorsprogrammet, berättar Ingemar Pettersson.

Eleverna på vår skola är väldigt nöjda med sin utbildning och att vi tillhör ETG. Vi har en fin stämning på skolan där elever och lärare samarbetar på ett bra sätt med ett gemensamt mål – Yrkesprovet. Det blir väldigt tydligt för alla vad slutmålet är för utbildningen. Eleverna får en större förståelse för yrket och deras kunskaper ökar.

Nyhetsarkiv

Bildbomb från Yrkeslärarkonferensen

Bildbomb från Yrkeslärar­konferensen

Bildbomb från den 1-2 november när lärare och rektorer träffades på Yrkeslärarkonferensen. Dagarna blev en succé med mängder av möten, kunskapsinhämtning och diskussioner. Kolla in bilderna – är du med på någon?

Läs mer »