Skolporträtt - Gymnasie­skolan Kunskaps­källan

ETG Kunskapskällan - yrkesprov vt20

Gymnasieskolan Kunskapskällan firade tjugo år 2020 med tårta till alla. De har inte varit utbildat enligt ETG-konceptet lika länge men i skrivande stund pågår planering för att andra omgången elever ska genomföra sina yrkesprov under våren 2021. De har har alltså varit med i ETG i fyra år.

Kunskaps­källan

Gymnasieskolan Kunskapskällan är en liten skola med cirka 240 elever fördelade på tio nationella program och introduktions­programmet. Elprogrammet tar in 16 elever i år 1, varav fyra elever har möjlighet att välja inriktning Elteknik. Val till inriktningen görs under vårterminen i år 1. Förutom elteknik har de också inriktning Dator- och kommunikations­teknik och planerar inför intaget hösten 2021 att i mindre skala erbjuda Automation med ett lärlings­upplägg.
ETG Kunskapskälla Salwan
Salwan Yousif, programansvarig El- och enerigprogrammet på Kunskapskällan

Vi ser att yrkesprovet ger både lärare och elever en tydlighet i utbildningen och därför kan vi intyga att en tidigare redan god utbildning har blivit ännu bättre!
Thereze Gunnarsson, Rektor Gymnasieskolan Kunskapskällan

Samarbete med företag

Herrljunga Elektriska AB som upplåter en del av sina lokaler till Gymnasieskolan Kunskapskällan gör eleverna på inriktning elteknik merparten av sina praktiska moment. De genomför också den mesta av praktiken med handledare från företaget.

Vi har ett mycket gott samarbete med det lokala näringslivet och skulle kunna utbilda fler elever om vi haft utrymme till det i våra lokaler. Våra elever gör mycket praktik - cirka 34 veckor på tre år.
Thereze Gunnarsson, Rektor Gymnasieskolan Kunskapskällan

Nyhetsarkiv

Bildbomb från Yrkeslärarkonferensen

Bildbomb från Yrkeslärar­konferensen

Bildbomb från den 1-2 november när lärare och rektorer träffades på Yrkeslärarkonferensen. Dagarna blev en succé med mängder av möten, kunskapsinhämtning och diskussioner. Kolla in bilderna – är du med på någon?

Läs mer »