Vad gör en utvecklings­ledare på ETG College?

Utvecklingsledare Henric Andersson

Hur kommer det sig att en pojkspoling från ”schlätta” hamnade på ETG College? Och vad är det han har pyntat väggen med under sina webbmöten hemifrån?

Utvecklingsledare är mångfacetterat

Som utvecklingsledare hos ETG College jobbar Henric på många positioner. Övervägande delen av tiden bidrar han med stöd, service och support till anslutna Collegeskolor runt om i landet.

Det kan handla om allt från hjälp med att tolka och förstå ETG:s styrdokument, till planering av yrkesprovens genomförande.

Henric belyser en tydlig gräns i sitt åtagande. ”Vi tar oss inte an frågor som är direkt kopplade till specifika elevärenden, berättar Henric”.

Henric lyfter även fram sin bakgrund i både lärar- och elektrikeryrket som han säger ger honom en trygghet i el-utbildningen i stort.

Det är svårt att definiera exakt vad vi gör inom stöd, service och support eftersom frågorna kan vara så himla olika beroende på vilken skola som hör av sig och vad som händer och sker runt om i landet.

Henric Andersson, utvecklingsledare

Ständig utveckling

Utöver arbete med frågor som rör collegeskolorna så pågår ständigt ett arbete med att se över, förfina och revidera dokumenten som beskriver ETG College yrkesprov, yrkeskontroller och teoretiska kurstester.

Vi vill att det ska vara enkelt att förstå hur ETG tänker och därför gäller det att hela tiden se till att hålla örat mot marken och lyssna på idéer och synpunkter.

Henric Andersson, utvecklingsledare

Det finns några fokusområden som Henric har ett extra ansvar för. Ett av dem är yrkesutgång Kommunikation och säkerhet som är ETG:s version av yrkespaketet Larm- och säkerhetsteknik inom ramen för elteknik på El- och energiprogrammet. 

Ett annat stort ansvarområde är att han har hand om lärplattform Canvas som ETG erbjuder alla skolor kostnadsfritt.

Vem är han då, ”pöjka ifrå schlätta”?

Henric är född och uppvuxen i Falköping. Sedan 2019 bor han i Lidköping med sin sambo. Under hans yrkesverksamma tid jobbade han som larmtekniker och serviceelektriker. År 2013 axlade han om och förde kunskapen vidare som yrkeslärare på El- och energiprogrammet på Ållebergsgymnasiet i Falköping. Under tiden på Ållebergsgymnasiet utbildade han sig vid yrkeslärarprogrammet vid Högskolan i Skövde och tog ut sedan ut sin lärarlegitimation 2017.

Utgången kommunikation och säkerhet fyller ett tomrum och pekar mot den kompetens som larm & säkerhetsföretagen saknar.

Henric Andersson, utvecklingsledare
Har många strängar på sin lyra

Henric har även jobbat som fritidspolitiker med flera olika uppdrag i nämnder, styrelser och kommunfullmäktige i Falköpings Kommun.

Hans fritidsintressen består av mycket sport och fritid. Något som ligger honom riktigt nära hjärtat är fotbollslaget IF Elfsborg som han följt på nära håll i många år. ”Jag hävdar fortfarande att Anders Svensson är den största svenska fotbollsspelaren genom tiderna, säger Henric övertygande”. Men Henric har även en stor passion för andra lag i olika ligor och idrotter, bland annat Tottenham Hotspur, Leksands IF och Villa Lidköping BK. Detta påminns man om när vi under webbmötena ser matchtröjor upphängda på väggen bakom honom.

Jag hävdar fortfarande att Anders Svensson är den största svenska fotbollsspelaren genom tiderna.

Henric Andersson, utvecklingsledare

Just nu är också den egna träningen en stor del av Henrics vardag där OCR, crossfit och löpning står på schemat. ”Jag försöker göra en satsning mot mitt första OCR-lopp till våren 2022, berättar Henric”. Fjällvandring är också något som står högt upp på agendan. ”Så fort tillfälle ges så ger jag mig mer än gärna ut på fjället med en alldeles för tung ryggsäck och njuter av naturen. Men om inte fjällen finns till hands så ger jag mig gärna ut på en fisketur i något närliggande vatten, säger Henric och med en blick som försvinner bort i fjärran”.

Jag försöker göra en satsning mot mitt första OCR-lopp till våren 2022

Henric Andersson, utvecklingsledare

Fakta om Canvas

Canvas är en lärplattform, en webbaserad kursmiljö, som består av kursrum. Kursrummet kan ses som ett virtuellt klassrum och är ett bra komplement till traditionell salsundervisning. Canvas har fyra funktioner: Distribuerar material, instruktioner, länkar och lärandemål.

Nyhets­arkiv

Bildbomb från Yrkeslärarkonferensen

Bildbomb från Yrkeslärar­konferensen

Bildbomb från den 1-2 november när lärare och rektorer träffades på Yrkeslärarkonferensen. Dagarna blev en succé med mängder av möten, kunskapsinhämtning och diskussioner. Kolla in bilderna – är du med på någon?

Läs mer »