Vi byter grafisk profil

ETG ny grafisk profil

ETG byter grafisk profil och fokuserar på en sammanhållen kommunikation som stödjer ETG:s budskap. Målsättningen är att sätta ETG tydligare på kartan som kvalitetssäkrad yrkesutbildning inom elteknik.

Vi byter grafisk profil

Under 2020 har ETG Sverige fokuserat på att tydliggöra hur vi vill kommunicera det vi gör och står för. En kommunikationsstrategi har tagits fram med stöd av annATola. En strategi som tydliggör det vi står för – Ledljus för framtiden. Den i sin tur har byggs på med en kommunikationsplan med flertalet aktiviteter.

ETG för människor, företag och samhället framåt

Viktiga aktiviteter som kommunikationsstrategin resulterade i är att tydliggöra varumärket för ETG Sverige och ETG Partner. Det gör vi nu i ett antal olika aktiviteter bland annat genom att:

  • Skapa en ny grafisk profil. En profil med nya logotyper, en för ETG Sverige och en för ETG Partners. Det har vi gjort med stöd av Mustasch Reklambyrå och annATola. Vi är jättenöjda!
  • Intensifiera aktiviteter som ska bidra till att öka kunskapen hos bland annat företag om vad ETG står för och skillnaden mot traditionell utbildning på El- och Energiprogrammet. Framförallt vill vi tydliggöra att elever som klarar det avslutade yrkesprovet får yrkescertifikatet vid utbildningens slut och de ska inte göra påföljande lärlingsutbildning. De är klara att ta anställning som förstaårsmontörer.
  • Ökad närvaro hos våra partners för att stödja dem i arbetet enligt ETG-konceptet.

Vår webbsida kommer också att få en uppfräschning men det kommer senare i år. Håll ut!

Senaste inläggen
Inspirerande dagar för yrkeslärare

Lärare och skolledare träffades för att utveckla sig inom bland annat pedagogik, ledarskap och neurovetenskap. Dagarna blev en succé, fylld med kompetensutveckling och intressanta möten.

Bildbomb från Yrkeslärarkonferensen
Bildbomb från Yrkeslärar­konferensen

Bildbomb från den 1-2 november när lärare och rektorer träffades på Yrkeslärarkonferensen. Dagarna blev en succé med mängder av möten, kunskapsinhämtning och diskussioner. Kolla in bilderna – är du med på någon?

Lars Brandin
Utvecklingsledare Lars Brandin

Lars Brandin är det senaste tillskottet till ETG College. Med mer än tjugo års erfarenhet av utbildningsfrågor, och då närmast från yrkeshögskolans värld, är han ett bra tillskott till ETG-gänget. De som mest kommer märka att Lars börjat hos oss är automationsgänget.

yrkeslärarkonferensen
Yrkeslärar­konferensen – du kommer väl!

Äntligen är det dags att vi ska få ses! Ämnen på årets konferens är elsäkerhet, attraktivitet, ledarskap och modernt lärande. Bland annat får du möta elsäkerhetsexperten Cecilia Axelsson och prisbelönte föreläsaren Erik Fernholm.